Ementálová omáčka
Redakce
Francouzská
Co budu potřebovat?
40 g Jihočeského másla
40 g mouky
1/2 l mléka
150 g ementálu
trochu soli
trochu bílého pepře
40 g mouky
1/2 l mléka
150 g ementálu
trochu soli
trochu bílého pepře
Jak na to?
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou velmi pečlivě rozmícháme se studeným mlékem a dochutíme pepřem.
Přidáme na jemno nastrouhaný sýr a na mírném ohni chvíli povaříme dokud se sýr nerozpustí.
Pro lepší chuť můžeme přidat lžíci jiného aromatického sýra (např. čedaru nebo parmazánu).
Přidáme na jemno nastrouhaný sýr a na mírném ohni chvíli povaříme dokud se sýr nerozpustí.
Pro lepší chuť můžeme přidat lžíci jiného aromatického sýra (např. čedaru nebo parmazánu).