Rajčata s mozzarellou a bazalkou
Redakce
Italská
Co budu potřebovat?
1 stroužek česneku
1/2 citrónu
2 hrudky mozzarelly (po 125 g)
1 svazek bazalky
600 g rajčat
6 lžic olivového oleje
sůl, pepř
1/2 citrónu
2 hrudky mozzarelly (po 125 g)
1 svazek bazalky
600 g rajčat
6 lžic olivového oleje
sůl, pepř
Jak na to?
Mozzarellu necháme dobře okapat v cedníku.
Bazalku omyjeme, otřepáním zbavíme vody a otrháme lístky.
Omytá a osušená rajčata nakrájíme na tenké plátky, stejně tak nakrájíme i mozzarellu.
Pak klademe střídavě na podnos plátek mozzarelly a plátek rajčete, mezi ně zasuneme několik lístků bazalky.
Připravíme si marinádu: olivový olej smícháme s 1/2 lžičky citrónové šťávy, špetkou soli a prolisovaným česnekem.
Hotovou marinádou pokapeme mozzarellu a rajčata a nakonec je posypeme nahrubo namletým pepřem a zbývajícími lístky bazalky.
Bazalku omyjeme, otřepáním zbavíme vody a otrháme lístky.
Omytá a osušená rajčata nakrájíme na tenké plátky, stejně tak nakrájíme i mozzarellu.
Pak klademe střídavě na podnos plátek mozzarelly a plátek rajčete, mezi ně zasuneme několik lístků bazalky.
Připravíme si marinádu: olivový olej smícháme s 1/2 lžičky citrónové šťávy, špetkou soli a prolisovaným česnekem.
Hotovou marinádou pokapeme mozzarellu a rajčata a nakonec je posypeme nahrubo namletým pepřem a zbývajícími lístky bazalky.