Brazilské smažené paličky

Redakce
Mexická

Co budu potřebovat?

500g kuřecích stehen bez kosti, 350g polohrubé mouky, 250g brambor, 100g strouhanky, 100g Jihočeského tvarohu tučného 38 %, 1 vejce, 2 malé žloutky, 1 oloupané rajče, 1 oloupaná cibule, sůl, pepř, olej na smažení, ostrá chilli omáčka.

Jak na to?

Kuřecí stehna zalijeme asi 5 dl vody, osolíme a společně s 1/2 cibule rozkrojenou na čtvrtky vaříme doměkka.
Maso s cibulí dáme na talíř a necháme vychladnout.
Z vývaru odměříme 250 ml a dáme ho znovu vařit. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a ve vývaru je uvaříme doměkka. Šťouchadlem je rozmačkáme doměkka na kaši, necháme mírně zchladnout a vmícháme mouku.
Těsto dáme zpět na sporák a při střední teplotě mícháme, dokud se nezačne odlepovat ode dna.
Odstavíme a po chvíli do něj po jednom vmícháme oba žloutky. Maso natrháme na jemná vlákna, delší několikrát překrojíme a promícháme se zbylou najemno nakrájenou cibulí, dužinou z rajčete a tvarohem. Směs ochutíme solí a pepřem.
Z těsta vyválíme kuličky o průměru 3 cm, rozmáčkneme je, naplníme, zabalíme a tvarujeme do paliček.
Obalíme je v rozešlehaném vejci se lžičkou vody a strouhance a pozvolna smažíme 10 minut.
Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.
Podáváme s ostrou chilli omáčkou.