Kuřecí kebab
Redakce
Japonská
Co budu potřebovat?
8 zelených cibulek
1/2 kelímku teriyaky omáčky
1 čaj. lžička čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
1 čaj. lžička tmavého sezamového oleje
2 stroužky drceného česneku
500 g vykostěných kuřecích prsou, pokrájených na silnější proužky
spray na
1/2 kelímku teriyaky omáčky
1 čaj. lžička čerstvého zázvoru, oloupaného a nastrouhaného
1 čaj. lžička tmavého sezamového oleje
2 stroužky drceného česneku
500 g vykostěných kuřecích prsou, pokrájených na silnější proužky
spray na
Jak na to?
Odstraňte zelené vršky z cibulky a uschovejte je pro další použití. Bílé hlavičky nakrájejte na 3 cm kousky.
Dejte cibuli, omáčku, zázvor, olej, česnek a kuřecí maso do většího plastikového sáčku a promíchejte. Sáček uzavřete a vložte do lednice na 30 minut.
Poté vyndejte kuřecí maso a cibuli ze sáčku, odstraňte marinádu a uschovejte ji.
Připravte si gril, kuřecí maso a cibuli napíchejte střídavě na 8 jehel a na sprayem na vaření omaštěném roštu, grilujte 3 minuty na každé straně nebo než jsou kebaby hotové.
Nezapomínejte často potírat uschovanou marinádou.
Dejte cibuli, omáčku, zázvor, olej, česnek a kuřecí maso do většího plastikového sáčku a promíchejte. Sáček uzavřete a vložte do lednice na 30 minut.
Poté vyndejte kuřecí maso a cibuli ze sáčku, odstraňte marinádu a uschovejte ji.
Připravte si gril, kuřecí maso a cibuli napíchejte střídavě na 8 jehel a na sprayem na vaření omaštěném roštu, grilujte 3 minuty na každé straně nebo než jsou kebaby hotové.
Nezapomínejte často potírat uschovanou marinádou.