Pstruh Pueblo s mango-avokádovou salsou

Redakce
Čínská

Co budu potřebovat?

4 pstruzi (může být i jiná bílá ryba nebo filety), 2 chilli pasilla, půl palice česneku, 2 lžičky oregána, nejlépe mexického, šťáva ze 2 limetek, sůl, pepř a čerstvý koriandr Salsa: 1 zralé avokádo, 1 zralé mango (musí být sladké a šťavnaté), malá če

Jak na to?

Chili zlehka opečeme na suché pánvi (nespálit!), zbavíme semen a stopek a rozdrtíme v hmoždíři, česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, smícháme v misce společně s chilli a ostatními přísadami, touto marinádou potřeme ryby a necháme alespoň hodinu uložit. Očištěné ryby pak každou zvlášť zabalíme do pečícího papíru a pak do alobalu, zbývající marinádu rovnoměrně rozdělíme do balíčků s rybou. Takto připravené pečeme asi při 220°C cca 25 min., podle velikosti ryby. Ryby pečené tímto způsobem zůstanou krásně šťavnaté. Rozbalte a podávejte posypané posekaným koriandrem. Salsa: mango a avokádo vypeckujte a nakrájejte na malé kostičky, přidejte jemně posekanou cibuli a mátu a ostatní ingredience, promíchejte a nechte v chladu uležet