Cibulová polévka

Redakce
Francouzská

Co budu potřebovat?

100g Jihočeského másla 82 %, 500g oloupané cibule, 4 lžíce krupice, 2 vejce, 750 ml vody, 1 masox, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, petržel

Jak na to?

Do rozpuštěného másla přidejte na proužky nakrájenou cibuli.
Nechte ji zesklovatět, přidejte krupičku a smažte dozlatova.
Na tento základ vyklepněte 2 vejce a společně s cibulí smažte "dosucha".
Přidejte vodu, masox a 1/2 lžičky soli. Vařte na mírném ohni asi 40 minut.
Nakonec vmíchejte sojovou omáčku a petrželovou nať.
Povařte ještě asi 2 minuty a můžete podávat; nejlépe s krutonky nebo křehce opečenými toasty...