Oblíbený segedínský guláš

Redakce
Maďarská

Co budu potřebovat?

1 kg vepřového plecka
3-4 velké cibule
1 kg kysaného zelí - v pevné hmotnosti
150g mleté papriky
sůl
pepř
chilli
trocha oleje
trocha hladké mouky na zahuštění

Jak na to?

Na olej dáme polovinu cibule a necháme nepatrně zezlátnout, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku.
V druhém kastrolu opět orestujeme cibuli, necháme ji jen zesklovatět, přidáme pokrájené maso, pokrájené vyždímané kysané zelí. Chvíli dusíme. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme papriku, sůl, pepř a chilli. Máme-li maso měkké, přidáme jíšku s cibulkou, podlijeme převařenou vodou a na mírném ohni provaříme.
Ne vždy je zelí kyselé dle našich představ, šťávu ze zelí nevyléváme, můžeme ji použít k dokyselení guláše.