Grilované krevety s asijským nudlovým salátem

Redakce
Asijská

Co budu potřebovat?

24 syrových tygřích krevet

Marináda:
1/4 červené papriky nakrájené najemno
4 stroužky česneku nakrájené najemno
2 pol. lžíce čerstvého koriandru nakrájeného najemno
2 pol. lžíce bílého vinného octa
šťáva ze 2 limetek
1 zelená chillipaprička nakrájen

Jak na to?

Oloupejte a očistěte krevety. Chcete-li, zachovejte ocas a dejte do velké skleněné mísy.
Smíchejte všechny suroviny pro marinádu a přelijte jí krevety. Přiklopte a marinujte 30 minut.
Nudle na salát připravte podle návodu, propláchněte studenou vodou, smíchejte všechny ingredience na salát, přidejte nudle a dejte prozatím stranou.
Krevety osušte, marinádu si ještě schovejte a rozdělte krevety na 12, předem namočených bambusových špejlí. Grilujte 2 až 3 minuty z každé strany nebo až budou hotové.
Zbylou marinádu nalijte na malou pánev a duste na mírném ohni 5-6 minut až trochu zhoustne.
Salát rozdělte na 4 teplé talíře a přidejte vždy po dvou špejlích krevet. Přelijte teplou marinádu a ihned podávejte.