Fettuccine Alfredo

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

1 balíček fettuccine (italské těstoviny)
2 hrnky Jihočeské mléka
1/3 hrnku mouky
1 bobkový list
2 stroužky oloupaného a rozmačkaného česneku
1/2 hrnku čerstvě nastrouhaného sýra Romano nebo Madelandu
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
š

Jak na to?

Uvařte těstoviny podle návodu.
Mezitím rozmíchejte do hladka mouku a mléko. Přidejte bobkový list a česnek a za stálého míchání dřevěnou vařečkou vařte na mírném ohni než směs trochu zhoustne (asi 8 minut).
Vyndejte bobkový list a česnek, přidejte strouhaný sýr, sůl, pepř a muškátový oříšek a míchejte než se sýr úplně roztaví.
Těstoviny nechte okapat na sítku a přendejte je do misky. Promíchejte je s máslem a petrželí, potom přidejte sýrovou omáčku a znovu promíchejte.
Hotový pokrm servírujte na talířky, posypte parmezánem a ozdobte petrželkou. Ihned podávejte.