Gnocchi s brokolicí a čerstvými rajčaty

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

500 g těstovin (oricchiette)
1 menší květák
2 polévkové lžíce olivového oleje
3 stroužky rozmačkaného česneku
1/2 čajové lžičky červené papriky
5 čerstvých pokrájených rajčat
15 pokrájených černých oliv
1 polévková lžíce čerstvého tymiánu
500 g fazol

Jak na to?

Uvaříme těstoviny podle návodu .3 min. před koncem přidáme brokolici a dovaříme. Slijeme vodu a těstoviny s brokolicí necháme stranou.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, červenou papriku a necháme 1 min. orestovat.
Potom přidáme rajčata, olivy a za občasného míchání dusíme 3 min.
Dále přidáme tymián a ještě dusíme asi 8 min, aby rajčata pustila šťávu.
Do takto připravené směsi vmícháme fazole, bazalku a necháme prohřát asi 4 min.
Hotovou směs promícháme s vařenými těstovinami, které můžeme dle chuti posypat strouhanýn sýrem.