Špagety s krevetami a koktejlovými rajčaty

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

500 g očištěných středně velkých krevet
3 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce čerstvého nebo sušeného tymiánu
1/4 čajové lžičky soli
1/2 čajové lžičky mletého pepře
1/2 šálku drobně nakrájené cibule
1 polévková lžíce nasekaného česne

Jak na to?

Očištěné krevety smícháme s 1 polévkovou lžící oleje, 1 polévkovou lžící tymiánu, čtvrt čajové lžičky soli a půl čajové lžičky pepře.
Do rozehřáté pánve s olivovým olejem dáme připravenou směs. Krevety dozlatova orestujeme a dáme na talíř.
Do pánve přidáme nasekaný česnek s nakrájenou cibulí a dusíme asi 3 min.
Hotovou směs přidáme na talíř ke krevetám.
Na závěr přidáme do pánve rajčata a dusíme asi 3 min
Poté vmícháme bílé víno, citrónovou šťávu, krevetovou a cibulovou směs a promícháme s vařenými špagetami.