Pizza s artyčokovými srdíčky

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

rajčatová omáčka nebo rajčatové pyré
4 rajčata
8 opraných a okapaných artyčokových srdíček
10 černých oliv
1/4 šálku strouhaného parmezánu
1 polévková lžíce nakrájené petrželky
3 polévkové lžíce olivového oleje
Na těsto
250 g hrubé mouky
1/2 sáčku su

Jak na to?

Mouku, droždí a sůl dáme do velké mísy a promícháme. Za stálého míchání přilijeme teplou vodu. Když se suroviny spojí, hněteme, občas přisypeme zbytek mouky a připravíme poddajné těsto. Pak je zpracujeme na vále posypaném moukou až je pružné.
Z těsta vytvarujeme kouli a necháme odpočinout a kynout. Po vykynutí těsto znovu rychle zpracujeme a vyválíme od středu ke krajům na plát, přičemž těsto pravidelně obracíme. Plát dáme na lehce pomoučený plech na pečení.
Pizzu potřete olejem a rajčatovou omáčkou. Pak na ni pokládejte oloupaná a rozpůlená rajčata, artyčoková srdíčka a olivy, posypte parmezánem a petrželkou a pečte 20 až 25 minut.