Domácí hamburgery

Redakce
Americká

Co budu potřebovat?

hamburgerových housek
400g mletého masa - hovězího, nebo směsi hovězí + vepřové
sůl
pepř
hořčice
kyselé okurky
červená paprika
ledový salát
6 plátků tvrdého sýra

Jak na to?

Mleté maso osolíme, opepříme a dukladně prohněteme. Pak rozdělíme na 6 částí. Z každé uděláme kuličku a pak ji v dlaních rozestřeme do co největší plochy, aby nám vznikla placička cca 3 mm silná (měla by být větší, než housky, protože při smažení se maso hodně srazí).
Osmažíme placičky na oleji z obou stran. Necháme na papírové utěrce okapat přebytečný tuk.
Housky rozkrojíme, potřeme hořčicí, vložíme do nich na plátlky pokrájenou kyselou okurku, plátek masa, plátek sýra, list omytého a usušeného hlávkového salátu a na kolečka nakrájenou červenou papriku.