Pizza s rajčaty a mozzarellou

Redakce
Italská

Co budu potřebovat?

250 g polotučné nastrouhané mozzarelly
125 g dušeného česneku
rajčatová omáčka nebo rajčatové pyré
8 koktejlových rajčat pokrájených na plátky
hrst čerstvé posekané bazalky
Na těsto
250 g hrubé mouky
1/2 sáčku sušeného droždí
1 lžička soli
asi 200 m

Jak na to?

Mouku, droždí a sůl dáme do velké mísy a promícháme. Za stálého míchání přilijeme teplou vodu. Když se suroviny spojí, hněteme, občas přisypeme zbytek mouky a připravíme poddajné těsto. Pak je zpracujeme na vále posypaném moukou až je pružné.
Z těsta vytvarujeme kouli a necháme odpočinout a kynout. Po vykynutí těsto znovu rychle zpracujeme a vyválíme od středu ke krajům na plát, přičemž těsto pravidelně obracíme. Plát dáme na lehce pomoučený plech na pečení.
Pizzu potřete rajčatovou omáčkou, posypte mozzarellou, česnekem a rajčaty. Pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut. Pizzu před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.