Kuřecí perkelt

Redakce
Maďarská

Co budu potřebovat?

1 menší kuře
1 lžíce másla
1 cibule
1 bobkový list
1 lžička mleté červené papriky
150 ml Jihočeské smetany ke šlehání (33%)
20 g hladké mouky
špetka soli

Jak na to?

Kuře rozporcujeme na menší díly. Cibuli nasekáme najemno a zpěníme ji na másle. přihodíme kousky kuřete a z obou stran je opečeme.

Přihodíme mletou papriky, velmi krátce ji orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut.

Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Vylovíme i bobkový list a šťávu zaprášíme moukou. Povaříme pět minut a je hotovo.

Servírujeme s rýží nebo těstovinami.