Kuřecí perkelt
Redakce
Maďarská
Co budu potřebovat?
1 menší kuře
1 lžíce másla
1 cibule
1 bobkový list
1 lžička mleté červené papriky
150 ml Jihočeské smetany ke šlehání (33%)
20 g hladké mouky
špetka soli
1 lžíce másla
1 cibule
1 bobkový list
1 lžička mleté červené papriky
150 ml Jihočeské smetany ke šlehání (33%)
20 g hladké mouky
špetka soli
Jak na to?
Kuře rozporcujeme na menší díly. Cibuli nasekáme najemno a zpěníme ji na másle. přihodíme kousky kuřete a z obou stran je opečeme.
Přihodíme mletou papriky, velmi krátce ji orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut.
Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Vylovíme i bobkový list a šťávu zaprášíme moukou. Povaříme pět minut a je hotovo.
Servírujeme s rýží nebo těstovinami.
Přihodíme mletou papriky, velmi krátce ji orestujeme. Podlijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl. Přikryjeme poklicí a dusíme asi 30 minut.
Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Vylovíme i bobkový list a šťávu zaprášíme moukou. Povaříme pět minut a je hotovo.
Servírujeme s rýží nebo těstovinami.