jablečný
Redakce
Co budu potřebovat?
250 g hladké mouky
1 vejce
8 lžic mléka
špetka soli
50 g rozpuštěného másla
3-4 lžíce hladké mouky
1 vejce na potření
Náplň:
600 g nastrouhaných jablk
1 skořicový cukr
100 g vlašských ořechů
.
1 vejce
8 lžic mléka
špetka soli
50 g rozpuštěného másla
3-4 lžíce hladké mouky
1 vejce na potření
Náplň:
600 g nastrouhaných jablk
1 skořicový cukr
100 g vlašských ořechů
.
Jak na to?
Z 50 g másla a 3-4 lžic mouky usmažíme řídkou světlou jíšku a necháme ji vychladnout. Ze zbylých ingrediencí vypracujeme těsto, které rozválíme a pomažeme jíškou. Těsto svineme a rozdělíme na dva díly. Každý díl znova vyválíme, posypeme jablky, cukrem a ořechy. Štrúdl zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180°C asi 30-40 minut