Jablečný listový závin

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

1 balení listového mraženého těsta (400 g)
500 g nahrubo strouhaných zimních jablek
1 hrst sekaných vlašských ořechů
1 hrst rozinek máčených v rumu ( cca 2 hodiny, nejlépe přes noc)
3-6 lžic krystalového cukru podle kyselosti jablek
1 zarovnaná lžíc

Jak na to?

Listové těsto necháme povolit a poté ho rozdělíme na dvě stejné části a rozválíme na pomoučeném válu na 2 pláty silné asi ½ cm.
Po nastrouhání si jablka ochutíme v míse cukrem a skořicí podle chuti.
Na oba pláty rovnoměrně naneseme ochucená jablka, posypeme ořechy a rozinkami.
Pláty zavineme a přeneseme je na vodou pokropený plech.
Závin potřeme rozšlehaným vejcem.
Dáme péct do předehřáté trouby a pečeme dozlatova.
Na závěr můžeme posypat moučkovým cukrem.

Tip:Pokud nemáme zimní jablka, tak vymačkáme přebytečnou šťávu přes cedník