Králík na cibuli se slaninou
Redakce
Co budu potřebovat?
1 pěkný králík, nejlépe domácí
sůl
nejméně 3/4 kg cibule (čím víc, tím lépe)
100 g plátků anglické slaniny
asi 10 kuliček celého pepře
tuk na vymazání
asi 2 dl vody
sůl
nejméně 3/4 kg cibule (čím víc, tím lépe)
100 g plátků anglické slaniny
asi 10 kuliček celého pepře
tuk na vymazání
asi 2 dl vody
Jak na to?
Králíka naporcujeme na kousky, osolíme a naskládáme do vymazaného pekáčku.
Plátky anglické slaniny nakrájíme na proužky a posypeme maso v pekáčku. Přihodíme rovnoměrně kuličky pepře.
Cibuli oloupeme, rozpůlíme, půlky rozkrojíme a všechnu cibuli nařežeme na čvrkolečka. Poté všechnu cibuli navršíme na králíka, ještě jemně osolíme a zalijeme asi 1,5–2 dl vody.
Pekáč přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 220 st., zpočátku asi 30–40 minut zakryté. Po této době zkontrolujeme, je-li třeba, lehce podlijeme a už odkryté necháme dopéct. Celková doba pečení závisí na stáří králíka.
Z pečené cibule se utvoří báječná příloha, která nahrazuje zelí.
Plátky anglické slaniny nakrájíme na proužky a posypeme maso v pekáčku. Přihodíme rovnoměrně kuličky pepře.
Cibuli oloupeme, rozpůlíme, půlky rozkrojíme a všechnu cibuli nařežeme na čvrkolečka. Poté všechnu cibuli navršíme na králíka, ještě jemně osolíme a zalijeme asi 1,5–2 dl vody.
Pekáč přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 220 st., zpočátku asi 30–40 minut zakryté. Po této době zkontrolujeme, je-li třeba, lehce podlijeme a už odkryté necháme dopéct. Celková doba pečení závisí na stáří králíka.
Z pečené cibule se utvoří báječná příloha, která nahrazuje zelí.