Králík na cibuli se slaninou

Redakce

Co budu potřebovat?

1 pěkný králík, nejlépe domácí
sůl
nejméně 3/4 kg cibule (čím víc, tím lépe)
100 g plátků anglické slaniny
asi 10 kuliček celého pepře
tuk na vymazání
asi 2 dl vody

Jak na to?

Králíka naporcujeme na kousky, osolíme a naskládáme do vymazaného pekáčku.

Plátky anglické slaniny nakrájíme na proužky a posypeme maso v pekáčku. Přihodíme rovnoměrně kuličky pepře.

Cibuli oloupeme, rozpůlíme, půlky rozkrojíme a všechnu cibuli nařežeme na čvrkolečka. Poté všechnu cibuli navršíme na králíka, ještě jemně osolíme a zalijeme asi 1,5–2 dl vody.

Pekáč přiklopíme a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme při 220 st., zpočátku asi 30–40 minut zakryté. Po této době zkontrolujeme, je-li třeba, lehce podlijeme a už odkryté necháme dopéct. Celková doba pečení závisí na stáří králíka.

Z pečené cibule se utvoří báječná příloha, která nahrazuje zelí.