Čokoládové košíčky

Redakce
Čínská

Co budu potřebovat?

Papírové košíčky,
čokoláda.

Jak na to?

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, pokud je hodně hustá, přidáme malinký kousíček 100% tuku. Na jeden košíček průměr 4 cm počítejte tak 13 - 15 g čokolády.

Papírový košíček vymazáváme mašlovačkou (novou nebo používanou jen na čokoládu) od středu ke krajům. Dáme ztuhnout do ledničky. Toto opakujeme ještě 2 až 3 krát. Pro různé vrstvy můžeme použít i různé čokolády, např. bílou. První vrstva je na vymazávání nejnáročnější, druhá jde líp, třetí a čtvrtou lehce zvládnou i děti pomocníčci. Papírový košíček sloupneme, jde to dobře, neláme se to.
Košíčky můžeme před podáváním plnit zmrzlinou, šlehačkou, krémy, kombinovat s ovocem, piškoty, možností je mnoho.