Domácí buchty
Redakce
Česká
Co budu potřebovat?
0,5 kostky droždí
125 g Jihočeské máslo
1 špetka sůl
200 ml Jihočeské polotučné mléko
1 lžíce cukr krupice
4 lžíce olej
500 g polohrubá mouka
1 ks vejce
náplň:1 ks Jihočeský tvaroh polotučný
cukr dle chuti
rozinky 3 do každé buc
125 g Jihočeské máslo
1 špetka sůl
200 ml Jihočeské polotučné mléko
1 lžíce cukr krupice
4 lžíce olej
500 g polohrubá mouka
1 ks vejce
náplň:1 ks Jihočeský tvaroh polotučný
cukr dle chuti
rozinky 3 do každé buc
Jak na to?
Do polohrubé mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, nasypeme lžičku cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
Pak přidáme vejce, špetku soli, olej a rozehřátý vychladlý máslo. Těsto důkladně propracujeme a přikryté necháme na teplém místě vykynout.
Z vykynutého těsta vykrojíme kousky, rozválíme do obdélníčků a plníme náplní tedy tvarohem. Buchty zabalíme a klademe do vymaštěného pekáče. Domácí buchty necháme chvíli vykynout a pak je pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Domácí buchty podle chuti ocukrujeme a můžeme se do nich pustit.
Pak přidáme vejce, špetku soli, olej a rozehřátý vychladlý máslo. Těsto důkladně propracujeme a přikryté necháme na teplém místě vykynout.
Z vykynutého těsta vykrojíme kousky, rozválíme do obdélníčků a plníme náplní tedy tvarohem. Buchty zabalíme a klademe do vymaštěného pekáče. Domácí buchty necháme chvíli vykynout a pak je pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Domácí buchty podle chuti ocukrujeme a můžeme se do nich pustit.