Angličáci

Redakce
Anglická

Co budu potřebovat?

100 g čokolády na vaření
50 g másla
50 g moučkového cukru
1 vejce
120 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
1/4 lžičky prášku do pečiva
pikantní marmeláda – pomerančová se zázvorem
bílá čokoládová poleva

Jak na to?

Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu s máslem a cukrem. Vyjmeme a postupně přimícháme rozšlehané vejce. Mouku prosejeme s kakaem a práškem do pečiva a zpracujeme s čokoládovou hmotou na vláčné těsto. Necháme 3-4 hodiny odpočinout v lednici.
Vyválíme na 2-3 mm silný plát, vykrájíme hvězdičky a pečeme na 160 °C asi 5 minut.
Vychladlé hvězdičky slepíme marmeládou (ne džemem, ten by zůstal tekutý) a postříkáme bílou čokoládovou polevou.