kuře na paprice
Redakce
Co budu potřebovat?
4 plátky kuřecích nebo krůtích prsou, sůl, mletý pepř, mletá paprika, olej, 1 cibule, 500 ml smetany na vaření, 2 lžíce hladké mouky
Jak na to?
Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova. Vyjmeme a udržujeme v teple.
Do výpeku po mase nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a za stálého míchání osmažíme do zezlátnutí.
Vmícháme lžičku papriky, krátce osmaheme, přidáme maso, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí.
Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník nalijeme k téměř měkkému masu. Promícháme a ještě společně povaříme 10-15 minut. Podle potřeby dosolíme.
Do výpeku po mase nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli a za stálého míchání osmažíme do zezlátnutí.
Vmícháme lžičku papriky, krátce osmaheme, přidáme maso, podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do změknutí.
Ve smetaně rozkvedláme mouku a přes cedník nalijeme k téměř měkkému masu. Promícháme a ještě společně povaříme 10-15 minut. Podle potřeby dosolíme.