Čínské řízečky - u nás nikdy nezbydou :o)

Redakce
Čínská

Co budu potřebovat?

0,5 kuřecího nebo krůtího masa,
1 lžička soli,
3 vejce,
3 lžíce solamylu (opravdu vrchovaté, jinak to nebude držet pohromadě),
2 cibule (nebo pórek, co máte rádi),
1 lžička kari,
1 lžička mleté sladké papriky,
1 lžička mleté pálivé papriky (pokud mát

Jak na to?


Maso nakrájím na tenké nudličky, přidám vejce, olej, cukr a solamyl. Pokud vařím i pro děti, tak oddělím do jiné mísy tolik množství, kolik sní. Do dětské misky potom přidám trošku soli a kečupu (náš malej cibuli nejí, ale jinak klidně i cibuli). Do misky pro nás nakrájím bohatě cibule, osolím, okořením. Vše řádně promíchat a nechat alespoň 24 hodin v ledničce uležet. Potom naběračkou děláme na rozpálený tuk malé řízečky, které smažíme po obou stranách. Podáváme s vařeným bramborem, vynikající jsou i studené, takže určitě nezbydou!!! Aspoň u nás se po nich vždycky jen zapráší...