Citronový krém po anglicku
Redakce
Co budu potřebovat?
na 2 sklenice (po 250 ml): | 3 chemicky neošetřené citrony | 75 g másla | 3 vejce | 225 g cukru
Jak na to?
Citrony omyjeme pod tekoucí horkou vodou a dobře je osušíme. Kůru ostrouháme a šťávu vylisujeme.
Měkké máslo dáme spolu s vejci do kovové misky a ušleháme ručním elektrickým šlehačem při nejvyšší rychlosti do pěny. Přidáme cukr, citronovou šťávu a kůru.
V horké vodní lázni šleháme tak dlouho, až hmota zhoustne. V žádném případě se nesmí vařit, protože by se bílek srazil.
Krémem naplníme dobře vypláchnuté sklenice s uzavíracím víčkem nebo je převážerne zavařovací fólií. Krém vydrží v chladničce asi 4 týdny.
Měkké máslo dáme spolu s vejci do kovové misky a ušleháme ručním elektrickým šlehačem při nejvyšší rychlosti do pěny. Přidáme cukr, citronovou šťávu a kůru.
V horké vodní lázni šleháme tak dlouho, až hmota zhoustne. V žádném případě se nesmí vařit, protože by se bílek srazil.
Krémem naplníme dobře vypláchnuté sklenice s uzavíracím víčkem nebo je převážerne zavařovací fólií. Krém vydrží v chladničce asi 4 týdny.