Citronový krém po anglicku

Redakce

Co budu potřebovat?

na 2 sklenice (po 250 ml): | 3 chemicky neošetřené citrony | 75 g másla | 3 vejce | 225 g cukru

Jak na to?

Citrony omyjeme pod tekoucí horkou vodou a dobře je osušíme. Kůru ostrouháme a šťávu vy­lisujeme.
Měkké máslo dáme spolu s vejci do kovové misky a ušleháme ručním elektrickým šlehačem při nejvyšší rychlosti do pěny. Přidáme cukr, citronovou šťávu a kůru.
V horké vodní lázni šleháme tak dlouho, až hmota zhoustne. V žádném případě se nesmí vařit, protože by se bílek srazil.
Krémem naplníme dobře vypláchnuté sklenice s uzavíracím víčkem nebo je převážerne zavařo­vací fólií. Krém vydrží v chladničce asi 4 týdny.