Segedínský guláš

Redakce
Maďarská

Co budu potřebovat?

500 g vepřové maso ( klasický segedín se dělá z bůčku- my nemáme rádi tak dělám z plece,může být i půl na půl )
1 cibule
500 g kysané zelí
mletá sladká paprika
250 ml smetana na vaření 12%
hladká mouka,olej,sůl

Jak na to?

Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky.

Na oleji osmažíme cibuli,přidáme maso a důkladně je osmažíme,vmícháme papriku, podlijeme a maso dusíme téměř doměkka.

Zelí s trochou vlastní šťávy uvaříme doměkka, poté měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně, přisolíme a necháme zavařit aby nebyla cítit mouka já nechávám mouku zavařit aspoň 20 min. Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem.