Sušené shiita-ke na Pekingský způsob
Redakce
Japonská
Co budu potřebovat?
150 g čerstvých shiita-ke
hovězí vývar
2 stroužky česneku
malý kousek celého zázvoru
sůl
sójová omáčka
olivový olej
hovězí vývar
2 stroužky česneku
malý kousek celého zázvoru
sůl
sójová omáčka
olivový olej
Jak na to?
Houby asi na 15 minut namočíme do horké vody, scedíme a odřízneme nožky.
Česnek prolisujeme, vložíme do rozpálené, olivový olejem vymazané pánve, necháme 2 nebo 3 minuty osmahnout a vyjmeme ho.
Do téže pánve vložíme houby a asi 10 minut je podusíme. Přesypeme je do nádoby, ve které je o čtvrtinu vývaru více, než je zapotřebí k pokrytí hub, a přidáme nakrájený a nožem rozetřený zázvor.
Uvedeme do varu a vaříme zvolna 6 minut. Před podáváním zázvor vyjmeme a houby trošku osolíme. Podáváme se sójovou omáčkou.
Česnek prolisujeme, vložíme do rozpálené, olivový olejem vymazané pánve, necháme 2 nebo 3 minuty osmahnout a vyjmeme ho.
Do téže pánve vložíme houby a asi 10 minut je podusíme. Přesypeme je do nádoby, ve které je o čtvrtinu vývaru více, než je zapotřebí k pokrytí hub, a přidáme nakrájený a nožem rozetřený zázvor.
Uvedeme do varu a vaříme zvolna 6 minut. Před podáváním zázvor vyjmeme a houby trošku osolíme. Podáváme se sójovou omáčkou.