Kuřecí gyros a řecký chléb

Redakce
Řecká

Co budu potřebovat?

600 g kuřecích prsou
1 cibule
citronová šťáva
sůl a pepř
oregáno
římský kmín
olivový olej
řecký chléb: 2 dcl vlažné vody
0,5 sáčku sušených kvasnic
sůl
250 g hladké mouky
dressing: zakysaná

Jak na to?

1. Maso nakrájíme na kousky, pokapeme citr. šťávou a olivovým olejem. Přidáme sůl, pepř, oregáno a kmín. Necháme odležet a upečeme v troubě na 220st.
2. Smícháme ingredience na řecký chléb a necháme hodinu kynout. Po vykynutí z těsta vytvarujeme málé bochánky, vyválíme na placky, vložíme na pečící papír vymazaný olejem. Placky pomažeme rovněž olejem a posypeme sezamovým semínkem. Upečeme v troubě na 220st.
3. Dressing připravíme smícháním zakysané smetany, citr. šťávy, kečupu, soli a nastr. česneku.
4. Jako přílohu podáváme nakrájenou zeleninu-porek, rajče, ledový salát, čínské zelí.