Chilli con carne
Redakce
Mexická
Co budu potřebovat?
500 g mletého hovězího masa,
200 g červených fazolí,
2 lžíce oleje,
1 cibule,
2 zelené papriky,
500 g rajčat,
2 stroužky česneku,
1 lžíce sladké papriky,
1/2 lžička chilli,
1/2 lžičky oregana,
1/4 lžičky pepře, bobkový list,
petrželka,
sů
200 g červených fazolí,
2 lžíce oleje,
1 cibule,
2 zelené papriky,
500 g rajčat,
2 stroužky česneku,
1 lžíce sladké papriky,
1/2 lžička chilli,
1/2 lžičky oregana,
1/4 lžičky pepře, bobkový list,
petrželka,
sů
Jak na to?
Fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka.
Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a společně restujeme asi minutu. Přidáme mleté maso a dále restujeme až maso ztratí růžovou barvu.
Přisypeme nasekaná rajčata, papriky, uvařené fazole, petrželku, koření, sůl a vše důkladně promícháme. Hrnec přiklopíme a směs velmi zvolna dusíme za občasného míchání asi 2 hodiny.
Podáváme s čerstvým bílým pečivem.
Ve velkém hrnci osmažíme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme utřený česnek a společně restujeme asi minutu. Přidáme mleté maso a dále restujeme až maso ztratí růžovou barvu.
Přisypeme nasekaná rajčata, papriky, uvařené fazole, petrželku, koření, sůl a vše důkladně promícháme. Hrnec přiklopíme a směs velmi zvolna dusíme za občasného míchání asi 2 hodiny.
Podáváme s čerstvým bílým pečivem.