guláš

Redakce

Co budu potřebovat?

Kachní srdíčka 350g, kachní žaludky 350g, fazole ve slaném nálevu 420g, sůl, cibule, olej, majoránka, gulášové koření, pivo, ajvar, mungo klíčky 200g.

Jak na to?

Na oleji zpěníme nakrájenou větší cibuli. Potom přidáme napůl nakrájená a očištěná kachní srdíčka a očištěné na třetinky nakrájené kachní žaludky. Necháme osmahnout. Potom podlejeme trochou vody (nebo pivem) a přidáme koření na guláš, špetku majoránky, dosolíme a dusíme asi hodinu a půl (kachna je tvrdší než kuře). Průběžně mícháme a podléváme dle potřeby.

Po hodině a půl přidáme plechovku červených fazolí a malou plechovku Mungo klíčků. Necháme dále dusit asi půl hodiny. Nakonec přidáme pálivý Ajvar nebo jinou pálivou směs a necháme dodělat asi 10 min.