Kuře kung-pao
Redakce
Čínská
Co budu potřebovat?
/2 kg kuřecího masa
1/2 lžičky soli
1 lžička mletého černého pepře
1/2 lžíčky mletého zázvoru
1/2 lžičky Glutasolu, nemusí být
2-3 lžíce Solamylu
1 dl sojové omáčky
olej
2-3 hrsti arašídů nebo sekaných mandlí
1 chilli paprička, můžete nahradit česne
1/2 lžičky soli
1 lžička mletého černého pepře
1/2 lžíčky mletého zázvoru
1/2 lžičky Glutasolu, nemusí být
2-3 lžíce Solamylu
1 dl sojové omáčky
olej
2-3 hrsti arašídů nebo sekaných mandlí
1 chilli paprička, můžete nahradit česne
Jak na to?
Maso nakrájíme na proužky, promícháme v míse s polovinou sojové omáčky, pepřem, solí, zázvorem, solamylem, glutasolem.
Necháme marinovat v chladničce cca 1/2 hodiny (čím déle, tím lépe).
Na pánvičce zahřejeme olej (cca 4-5 lžic), pokud chceme jídlo pikantní, přidáme 1 rozdrobenou čili papričku nebo nakrájený česnek.
Potom přidáme arašídy a opékáme dále asi 3 minuty. Nakonec přidáme zbývající sojovou omáčku, maso zhnědne do finální podoby a je hotovo.
Podáváme s rýží (nepříliš slanou, aby vynikla chuť jídla).
Necháme marinovat v chladničce cca 1/2 hodiny (čím déle, tím lépe).
Na pánvičce zahřejeme olej (cca 4-5 lžic), pokud chceme jídlo pikantní, přidáme 1 rozdrobenou čili papričku nebo nakrájený česnek.
Potom přidáme arašídy a opékáme dále asi 3 minuty. Nakonec přidáme zbývající sojovou omáčku, maso zhnědne do finální podoby a je hotovo.
Podáváme s rýží (nepříliš slanou, aby vynikla chuť jídla).