Svíčková na houbách po ruském způsobu

Redakce
Ruská

Co budu potřebovat?

600 g svíčkové
140 g tuku
500 g hříbků
1/4 - 1/2 l kyselé smetany
2-4 lžíce hladké mouky
1 lžička petrželky
sůl

Jak na to?

Na polovině tuku opečeme nakrájené hříbky se lžičkoou petrželky. Zalijeme je smetanou, ve které rozšleháme mouku. Omáčku osolíme a mírně povaříme. Necháme ji vařit na kraji plotny.
Mladou, odleželou svíčkovou, očištěnou od blan nakrájíme na menší kostky, které prudce po všech stranách opečeme v druhé polovině rozpáleného tuku. Vůbec nesolíme, aby maso nepustilo šťávu. Opečené vhodíme do omáčky, ale už nevaříme. Na pánev, ve které jsme maso opékali, nalijeme několik lžic vody, povaříme a vlijeme do omáčky.