Bublanina třešňová

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

50 g másla
150 g cukru krupice
3 vejce | 200 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1/2 kypřicího prášku
špetka soli | 250 g třešní
tuk a hrubá mouka na vysypání pečící formy
1 vanilkový cukr
2 lžíce cukru moučky na posypání

Jak na to?

Máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přimícháme postupně prosátou mouku s kypřicím práškem a mléko. Nakonec vyšleháme bílky dotuha spolu se špetkou soli. Bílkový sníh opatrně vmícháme do těsta. Kulatou zapékací mísu s vyvýšeným okrajem vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Potom do ní nalijeme těsto, na které naklademe třešně. Bublaninu dáme péci do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Po vychladnutí posypeme prosátým moučkovým cukrem s vanilkovým cukrem.