Chilli con carne
Redakce
Mexická
Co budu potřebovat?
500 g mletého hovězího masa,
2 cibule,
1 konzerva loupaných rajčat,
1 rajský protlak,
2 konzervy červených fazolí,
2 stroužky česneku,
1 kousek skořice,
1 lžička chilli,
1 lžíce organa, olej, pepř, sůl
2 cibule,
1 konzerva loupaných rajčat,
1 rajský protlak,
2 konzervy červených fazolí,
2 stroužky česneku,
1 kousek skořice,
1 lžička chilli,
1 lžíce organa, olej, pepř, sůl
Jak na to?
Cibuli nahrubo nakrájíme a opečeme na oleji dozlatova. Přidáme mleté maso, sůl a pepř a za stálého míchání a oddělování hrudek necháme maso zhnědnout. Přidáme rajský protlak, rajčata i s nálevem, skořici a česnek. Vaříme 15-20 minut, poté přidáme scezené fazole, oregáno, chilli a dochutíme.Skořici nezapomeneme před podáváním vyndat.