Hovězí roláda

Redakce
Česká

Co budu potřebovat?

Plát hovězího masa
5 stroužků česneku
sůl,mletý pepř
2 cibule
10 plátků šunky
sádlo,olej
4 syrová vejce
1-2 lžíce plnotučné hořčice
malá plechovka sterilovaného hrášku
1-2 červené kapie(i sterilované)
4 lžíce hladké mouky
voda,popř.hovězí vývar
nit

Jak na to?

Nejprve si připravíme náplň:
Na sádle si osmažíme nakrájenou cibulku,na ní necháme srazit vejce,osolíme,opepříme,přidáme hořčici,okapaný hrášek a nakrájenou kapii.
Pak si nachystáme plát masa,který dobře rozklepeme,potřeme rozlisovaným česnekem,osolíme,opepříme,poklademe po celé ploše plátky šunky,na to navrstvíme připravenou náplň a celé zarolujeme do úhledné rolády,dobře ovážeme nití,aby nám pěkně držela pohromadě.Osolíme a opepříme i povrch rolády,osmažíme ji na rozehřátém oleji,pak přisypeme nakrájenou cibuli,osmahneme,zaprášíme moukou,znovu omahneme a podlijeme vodou či vývarem.Pro plnější chuť můžeme použít i hovězí bujon v kostce.Takto připravenou roládu dáme péct do trouby doměkka asi 11/2 - 2 hodiny.
Až je roláda měkká,odstraníme opatrně nit a nakrájíme na porce.Podáváme např.s rýží přelité omáčkou.