Vepřové Kung-Pao

Redakce
Čínská

Co budu potřebovat?

200g vepřového masa z kýty
1 žloutek
1 lžička solamylu
3 lžičky sojové omáčky
2-3 lžice oleje
1 cibule
1 větší stroužek česneku
1-2 sušené pfeferony
špetka zázvoru
1 lžice bílého vína-vermutu
špetka glutasolu
půl lžičky práškového cukru

Jak na to?

Maso pokrájíme na kostky velké 1 až1,5 cm, které namočíme do směsi žloutku,solamylu a 2 lžiček sojové omáčky a dáme do lednice odležet.Poté maso osmažíme na rozpáleném oleji a vyjmeme.Na zbývajícím oleji osmahneme cibuli pokrájenou na čtvercové plátky,na drobno pokrájený česnek a polámané pfeferonky zbavené jadérek.Vše posypeme zázvorem, přidáme osmažené maso, zalijeme vínem a 1 lžičkou sojové omáčky, posypeme glutasokem, cukrem, solí a solamylem a důkladně promíchámeNakonec přidáme burské oříšky a smažíme za stálého míchání 1 minutu.Podáváme s rýží a jarní cibulkou.