Brašovská pečínka
Redakce
Maďarská
Co budu potřebovat?
600 g vepřové
3-4 lžíce oleje
1 cibule
3-4 stroužky česneku
sůl, pepř, paprika
1 šálek vývar
1 červená paprika
30g rajského protlaku
100g uzené slaniny
600 g brambor
oregáno,pažitka
olej na opečení brambor
hrst zelené petrželky
3-4 lžíce oleje
1 cibule
3-4 stroužky česneku
sůl, pepř, paprika
1 šálek vývar
1 červená paprika
30g rajského protlaku
100g uzené slaniny
600 g brambor
oregáno,pažitka
olej na opečení brambor
hrst zelené petrželky
Jak na to?
Maso nakrájíme na tenké proužky . Na kostičky nakrájenou slaninu škvaříme, na ní zpěníme cibulku a utřený česnek.Přidáme maso, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem a za stálého míchání prudce restujeme. Když maso začne měknout, přidáme rajský protlak, nakrájenou papriku, podlijeme vývarem a dusíme tak,aby zbylo trocha šťávy. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kostky a do křupava opečeme na sádle.Vyjmeme z tuku, osolíme, opepříme, posypeme jemně nasekanou petrželí a pažitkou. Brambory opatrně smícháme s masem a podáváme s nakládanou zeleninou.