Atlasovy řecké patates sto fourno

Redakce
Řecká

Co budu potřebovat?

* 1,5 kg brambor
* Citronová šťáva
* trochu vody
* 4 lžíce panenského olivového oleje
* 1 lžička soli
* 1 lžička sladké papriky
* 2 stroužky česneku
* 1 lžíce rozmarýnu

Jak na to?

Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu, extra panenský olivový olej, přídáme sůl, sladkou papriku, česnek a rozmarýn, promícháme, přidáme oloupané, omyté a na normální kousky nakrajáné brambory, ještě jednou promícháme. Vše i s tekutinou předáme do většího hlubokého plechu a v na 200 °C rozehřáté troubě pečeme přibližně hodinu.
Řecké „patates sto fourno“ aneb pečené brambory se hodí jako příloha k řeckým jídlům anebo jako samostatný pokrm.