Sýrová omáčka na zapečené těstoviny
Redakce
Italská
Předkrmy
Co budu potřebovat?
3 lžíce
másla
1 stroužek
česneku nakrájený nadrobno
3 lžíce
hladké mouky
500 ml
plnotučného mléka
250 g
zralého čedaru, nastrouhaného
50 g
parmezánu, nastrouhaného
Jak na to?
Tahle omáčka se báječně hodí na zapékání těstovin nebo zeleninových jídel. Zvládnete ji raz dva. S kupovanými polotovary se to nedá srovnávat!
Na másle osmahněte půl minuty česnek a přidejte mouku, minutku ji míchejte. Vlijte mléko a vše důkladně prošlehejte metličkou. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte ještě 2 minuty do zhoustnutí. Přidejte sůl a pepř, vypněte a vmíchejte všechen sýr. Přikryjte hrnec pokličkou a počkejte, až se sýr rozpustí.
K zapékání zeleniny nebo brambor přidejte do omáčky trochu muškátového květu nebo nasekané bylinky.