Studená polévka z červené řepy

Redakce
Středomořská
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

2 ks
červené cibule na plátky
3 lžíce
třtinového cukru
75 ml
červeného vína
3 lžíce
červeného vinného octa
1 litr
zeleninového vývaru
500 g
červené řepy
500 g
smetanového jogurtu na ledové kostky
3 lžíce
pažitky na ledové kostky
1 lžíce
čerstvého strouhaného křenu

Jak na to?

Smíchejte přísady na ledové kostky, osolte a rozdělte do co nejmenších tvořítek na led, ideál je 24 kostek. Zakryjte formičky fólií a dejte na noc zmrazit. Do tlakového hrnce dejte červenou řepu, přidejte 100 ml vody a osolte. Přiveďte k varu a vařte pak 15 - 20 minut. Na pánev dejte cibuli a cukr, přiklopte a na středním ohni zahřívejte 10 minut, občas protřeste. Přidejte víno s vinným octem a nechte probublávat. Směs by měla mít konzistenci sirupu. Cibulovou směs dejte do tlakového hrnce, přidejte vývar, uzavřete hrnec a vařte 10 minut. Nakonec rozmixujte dohladka. Přidejte sůl a pepř, nechte vychladnout. Servírujte spolu s několika jogurtovými kostkami.