Špagety aglio olio peperoncino

Redakce
Italská
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

200 g
špaget
2 ks
chilli paprička
6 stroužků
česneku
1 hrst
hladkolisté petržele
50 ml
olivového oleje

Jak na to?

Italskou klasiku vykouzlíte během pár minut. Je to kombinace tří výrazných chutí - ostrá paprička, aromatický česnek a jemná petrželka. S papričkou opatrně, ať víte, co jíte!


Těstoviny uvařte v osolené vodě na skus. Česnek nasekejte na plátky, chilli papričky nakrájejte na tenká kolečka a zbavte je jadérek, petrželku naopak nakrájejte nahrubo. Až budou špagety skoro hotové, rozpalte v hluboké pánvi olej. Přidejte česnek, až se rozvoní, tak chilli papričku a nakonec větší část petrželky. Přidejte trochu vody (stačí 2 lžíce), ve které se vařily špagety a sundejte z plamene. Špagety slijte a přidejte do pánve, promíchejte a přidejte zbylou petrželku. K podávání nabídněte strouhaný parmezán, ten si ale každý nasype podle chuti sám.