Guacamole - mexická klasika

Redakce
Mexická
Předkrmy

Co budu potřebovat?

2 ks
zralé avokádo
2 ks
menší zralá rajčata
1 ks
menší červená cibule
1/2 ks
limeta na šťávu
1 lžička
olivového oleje
1 hrst
čerstvého koriandru
1 ks
zelená chilli paprička

Jak na to?

Klasika mexické kuchyně, která nikdy nezklame. Jen nezapomeňte, že je třeba vybírat krásně zralé avokádo. Zralý plod je na omak měkký,ale slupka se nikde  neprohýbá. V obchodech seženete avokáda označená jako RTE (Ready to eat). Ta jsou nejlepší. 


Cibuli nakrájejte nadrobno, rajčata zbavte semínek a nakrájejte je také na malé kostičky a šup s tím do mísy. Avokáda podélně rozkrojte nožem, otáčivým pohybem od sebe obě půlky oddělte. Pecku si schovejte, je to fígl: když ji přidáte do misky s guacamole, nezačne hnědnout! Lžičkou vydlabejte dužinu, nakrájejte ji na menší kostičky a spolu s nasekaným koriandrem, chilli papričkou, olejem a limetovou šťávou přidejte do misky. Podle chuti osolte a vše důkladně promíchejte.