Pikantní papriky s rozpečeným sýrem
Redakce
Italská
Hlavní chody
Co budu potřebovat?
2 ks
červené papriky
1 ks
žluté papriky
250 g
sýra haloumi na 6 dílů (může být i mozzarella)
1 stroužek
česneku
1 chilli
paprička zbavená semínek
1 ks
citron na šťávu
3 lžíce
olivového oleje
2 lžíce
opražených piniových oříšků
Jak na to?
Pro šest osob připravte papriky jako přílohu ke grilovanému masu. Můžete je podávat i jako hlavní jídlo, to ale množství raději zdvojnásobte.
Rozpalte troubu na 200°C. Papriky omyjte, rozpulte a zbavte semeníku. Pozor, stopky jim nechte! Rozložte je na plech vyložený papírem na pečení řezem nahoru, osolte, opepřete a pokapejte trochou oleje. Pečte 10 - 15 minut, dokud nezačnou měknout. Pak do každé papričky vložte kousek sýra a ještě je zapečte pod grilem, dokud se sýr nerozpustí. Metličkou promíchejte dobroty na dresing a podávejte ho k papričkám.
Dresing umícháte z česneku, chilli papričky, petrželky - všechno nasekejte nadrobno a smíchejte s citronovou šťávou, olejem, piniovými oříšky a solí s pepřem.