Křupavé česnekové brambory s rozmarýnem

Redakce
Středomořská
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

4 ks
velké brambory nakrájené na plátky
3 lžíce
olivového oleje
2 stroužky
česneku na plátky
1 lžíce
lístků rozmarýnu
sůl

Jak na to?

Tyhle brambory jsou výborné k rybě nebo steakům. Vegetariáni si je vychutnají samotné. 


Rozpalte gril a mezitím povařte plátky brambor v osolené vodě. Stačí 3 minutky. Brambory slijte, nechte okapat a pak je na plechu vyloženém pečícím papírem promíchejte s olejem, česnekem a rozmarýnem. Rozprostřete je rovnoměrně po plechu v jedné vrstvě, vložte pod gril a opékejte 10 - 15 minut dokřupava a zlaté barvy. Pokud nemáte gril, využijte nejvyšší teplotu v troubě.