Lečo s volským okem

Redakce
Maďarská
Hlavní chody

Co budu potřebovat?

2 lžíce
olivového oleje
2 ks
cibule na půlkolečka
1 ks
barevná paprika na proužky
1 - 2 ks
červené chilli papričky na kolečka
400 g
zralých rajčat na kostičky
1 - 2 lžičky
krupicového cukru
1 svazek
hladkolisté petrželky nakrájené nahrubo
4 ks
vejce

Jak na to?

Recept je pro 4 osoby. Počítejte s dobou přípravy 10 minut a vařením cca 35 minut. Do hodinky jíte!


V těžké pánvi zahřejte olej, vmíchejte cibuli, papriku, chilli a opékejte, aby všechno začalo měknout. Přidejte rajčata a cukr a vařte, aby se rajčata rozvařila a uvolněná šťáva zredukovala. Osolte a opepřete. Vařečkou vytvořte na pánvi 4 důlky a vyklepněte do nich vejce. Pánev přiklopte a na mírném ohni zahřívejte, aby bílek ztuhl. Hotové lečo posypte petrželkou a hned podávejte. 


Tip pro fajnšmekry: zkuste jako přílohu bílý jogurt ochucený solí a drceným česnekem.