domácí Marlenka

Andrea Paskerová
Česká
Dezerty

Co budu potřebovat?

250 g
másla
100 ml
mléka
250 g
cukru krupice
3 lžíce
medu
3 ks
vajec
400 g
hladké mouky
2 lžičky
jedlé sody
2 hrsti
vlašských ořechů
1 ks
pikao
2 ks
másla
1 ks
salko
700 ml
mléka
2 ks
vanilkové pudinky
1 ks
vanilkový cukr

Jak na to?

Do většího hrnce (aby se to pak lépe míchalo) dáme mléko, máslo, cukr, med a zahříváme do rozpuštěné cukru a medu. Odstavíme a necháme téměř vychladnout. Pak za stálého míchání měchačkou přidáme vejce a na závěr mouku smíchanou se sodou. Vznikne polotekuté těsto, které rozdělíme na 4 plechy s pečícím papírem. Rozetřeme a dáme péct na 180°C asi na 8-10 minut. Ihned po vyndání nožem okrájíme - zarovnáme okraje (odkrájené okraje se necháme – po vychlazení rozdrobíme a posypeme hotové řezy) a necháme vychladnout. Jednotlivé pláty těsta promažeme krémem (2 másla vyšleháme, přimícháme salko a postupně zašleháme vychlazený pudink). Krémem potřeme vrch i boky, posypeme drobečky z okrajů, ořechy a pocákáme pikaem.
Řezy jsou ihned měkké, ale je lepší je nechat pár hodit v chladu odpočinout.