Nepečený čokoládový dort

Barbora Snášelová
Česká
Dezerty

Co budu potřebovat?

2 balení
Bebe sušenek
150 g
másla Madeta
200 g
mascarpone
3 lžíce
arašídového krému
400 g
čerstvého krémového sýru
120 g
kvalitní hořké čokolády
cukr moučka
plátky mandlí

Jak na to?

Rozdrtíme si sušenky a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Hmotu dáme do pečícím papírem vyložené dortové formy a dáme do lednice. Na další vrstvu si lehce vyšleháme mascarpone a přidáme do něj zhruba 3 lžíce arašídového krému (dle chuti). Krém dáme na sušenkový základ a opět dáme do lednice.
Nakonec si necháme nad vodní lázní nebo v mikrovlnce rozpustit čokoládu. Tu pak smícháme s našlehaným sýrem. Podle chuti si krém dosladíme cukrem. Dáme na krém a posypeme plátky mandlí. Necháme ztuhnout v lednici.