Řezy z odpalovaného těsta

Edita Surzynová
Česká
Dezerty

Co budu potřebovat?

2 dl
vody
15 dkg
másla 82% Madeta
soli
15 dkg
hladké mouky
6 ks
vajec
másla 82%
Madeta na vymazání plechů
1/2 l
mléka Madeta
6 dkg
hrubé mouky
15 dkg
cukru moučka
1 ks
vanilkový cukr
20 dkg
másla 82% Madeta

Jak na to?

Vodu s máslem si rozehřejeme v kastrůlku, přidáme sůl a jakmile se to začne vařit za stálého míchání přidáváme mouku. Bude to trvat chvilku a těsto se začne odlepovat od stěn. Máme hotovo a dáme vychladnout. Do vychladlého postupně zašleháváme vejce po vejci, až máme polohusté těsto.
Vymažeme si dva plechy máslem, na každý plech rozetřeme půlku těsta na velikost 33 x 27 cm. Těsto se při pečení zvětší, proto ho nenatírejte až do stran !!! Jeden plech dáme do předehřáté trouby na 220 st. a pečeme cca 10-15 minut. Je to rychlé a tak to hlídejte.(Určitě tu troubu mějte dobře vyhřátou, jinak Vám těsto klesne!!!!!). Troubu neotvírejte prvních pět minut. Takhle upečeme i druhý plech.

Uděláme si také náplň. V mléce uvaříme mouku a kaši necháme vychladnout. Přidáme máslo, cukry a vyšleháme. Šlehejte zodpovědně, ať je krém hezky našlehaný. Potom ho dejte do lednice.

Nakonec natřeme na vychladlou placku náplň, přikryjeme druhou plackou. Kdo má rád hodně sladké, může si i pocukrovat. Uchováváme samozřejmě v lednici.