Kremrolky

Jitka Lexová
Česká
Dezerty

Co budu potřebovat?

1 ks
žloutek
370 g
hladká mouka
280 g
máslo
1 ks
zakysaná smetana
1 ks
vejce
4 ks
bílky
280 g
moučkový cukr

Jak na to?

Ze změklého másla, zakysané smetany, hladké mouky a jednoho žloutku zpracujeme v robotu těsto, které necháme nejlépe do druhého dne uležet. Poté těsto vyválíme a rádýlkem krájíme 3 cm široké proužky, které namotáme na plechové trubičky. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a v předehřáté troubě pečeme asi tak 10 minut na 180 stupňů. Po vychladnutí stáhneme kremrolky z trubiček. Bílky si vyšleháme elektrickým šlehačem a přisypeme moučkový cukr. Šleháme nad párou až do té doby, než se nám neutvoří špičky. Poté naplníme cukrářským sáčkem sníh do kremrolek, pocukrujeme a je to :- *