ŠPÍZY Z MARINOVANÉ ŘEPY S BALKÁNSKÝM SÝREM A KAPAROVÝM DIPEM

Eva Honomichlová
Řecká
Předkrmy

Co budu potřebovat?

1 ks
Balkánský sýr 43%
2 ks
červená řepa
2 lžíce
olivový olej
2 lžíce
viný ocet
1 lžička
med
1 lžička
sůl
1/2 lžičky
pepř
50 g
kapary
3 lžíce
majonéza
3 lžíce
Jihočeský nature bílý jogurt
1 lžička
cukr
1/2 lžička
sůl
1/2 lžička
pepř
10 ks
nakládaných cibulek

Jak na to?

Řepu uvaříme do měkka, oloupeme, nakrájíme na kostičky, zakápneme olivovým olejem, medem, vinným octem, osolíme, opepříme a necháme hodinu marinovat.
Zatím si připravíme kaparový dip - kapary z nálevu zcedíme a jemně rozsekáme nožem, smícháme s cukrem, majonézou, jogurtem, dochutíme solí a pepřem.

Balkánský sýr nakrájíme na kostičky a napichujeme střídavě s červenou řepou a cibulkami na špízy.
Servírujeme s kaparovým dipem a bílým vínem.
Čekání během příprav si můžeme příjemně zkrátit ochutnávkou Tylžského sýra, který skvěle doplní naši sklenku bílého vína:-)