Cuketové komínky MADETA

Taťána Poslušná
Česká
Předkrmy

Co budu potřebovat?

1 ks
cuketa mladá
4 snítky
čerstvý tymián
2 stroužky
česneku
1 lžíce
Jihočeské máslo nedělní solené 77%
3 ks
rajče
10 dkg
Tylžský sýr archivní 3měsíce zrání 48%
4-6 ks
Tavený sýr Lipno
2 ks
vejce
1 ks
šalotka
10 dkg
slanina nebo kvalitní salám
1 lžička
sůl, pepř

Jak na to?

Cuketu a nakrájíme na asi 8cm válečky. Povaříme v osolené vodě 10minut. Povařené komínky cuketek zchladíme ve studené vodě, aby neztratily svěží barvu. Vydlabeme vnitřek, ale ponecháme dno. Vydlabenou část cuket nakrájíme nadrobno a smícháme s rozkvedlanými vejci a utřeným česnekem. Na másle zesklovatíme šalotku, pak přidáme směs z cuket. Po vychladnutí přimícháme sýr Tylžský sýr archivní 3měsíce zrání 48% který nastrouháme na hrubém struhadle a sýr Lipno. Cuketky vyložíme slaninkou nebo salámem a směsí se sýrem. Zapečeme v troubě asi 20minut dopečeme při 200° C. Ozdobíme bazalkou.
Cuketové komínky ihned podáváme, s pečivem a rajčaty.